Magamról

Az Omlett du fromage-on nincsenek gyorshírek, élő eredmények és meccsfelvezetők. Vannak viszont összeállítások, elemzések, interjúk és vitatémák a francia foci legkülönbözőbb részeiről. Az indulás hátteréről itt olvashatsz.

Szabó Christophe

szabó christophe

Az Omlett du fromage blogot egyedül írom.

2010-ben kezdtem el írni a Blog.hu-n a francia labdarúgásról, majd 2011-től a Népsport blogon írtam szerkesztettem a francia rovatot. Én vagyok a francia labdarúgó válogatott magyar nyelvű Facebook oldalamögött, 2015 áprilisában indítottam el az Omlett du fromage nevű blogot.

Együtt szerepeltem Kovács Dáviddal (OM-blog), Horti Gáborral és Cooky-val a SportKlub Ohlálá c. műsorában 2012-2013-ban.

2016 nyarától a francia focival foglalkozó Szélkakas c. magazin rendszeres szereplője vagyok a DigiSporton. Az eddigi adások itt nézhetők meg.

Svájc francia részén születtem és nőttem fel, 7 éves korom óta élek Magyarországon. Győrben és Budapesten tanultam, a francia labdarúgással gyerekkora óta foglalkozom. Anyanyelvi szinten beszélek franciául és magyarul, angolul felsőfokon.

Elgondolásaim

Írásaimnak kettős célja van: szeretném közelebb hozni a francia kultúrát a olvasókhoz, és olyan témákat dolgozok fel, melyek a gyorshírekhez képest mélyebb olvasási élményt nyújtanak és kevésbé elérhetők a magyar közönség számára. Szeretnék hozzájárulni a magyar válogatott sikeréhez, akár úgy, hogy a jó külföldi példákat átemelnénk a hazai labdarúgás fejlődéséhez.

Megjelenések: